Eğlence Ve Paylaşımın Mekânı Oulcay.CoM
23 Mayıs 2012, 04:00:42 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

www.OtoSticker.com

Duyurular: w w w .oulcay.com 'a Hoşgeldiniz...

Ana Sayfa   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sebze ve Meyvelerin Gizli Güçleri  (Okunma Sayısı 274 defa)
Koray
Yönetici
*

Karma 461
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 20 Ocak 2008, 14:55:04 »

Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım ediyor.
Muz: Kalbe ve kas sistemine faydalıdır. Yorgunluğa ve ishale bire bir geliyor.
Greyfurt: Sindirimi uyarıyor. Diş etlerinin kanamasını azaltıp, soğuk algınlığına iyi geliyor. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürüyor.
Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım ediyor.
Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırıyor.
Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenliyor. Karaciğeri temizliyor, siyah üzüm hücreyi yeniliyor.
Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi geliyor. Bağırsak ve cilt kanserine karşı tavsiye ediliyor.
Armut: Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırıyor.
Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltıyor.
Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum içerdiği için sağlıklı bir cilt için tavsiye ediliyor.
Havuç: Enerji veriyor. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım ediyor.
Salatalık: Kasları gençleştirip, deri hücrelerine elastikiyet veriyor.
Sarımsak: Tansiyonu düşürüp, kan pıhtılaşmasını azaltıyor. Bazı mide kanserlerini önleyip bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarıyor.

Uykusuzluk için, havuç ve kereviz sapının suyunun karıştırılması tavsiye ediliyor.
Sindirimi kolaylaştırmak için, karnabahar, havuç ve maydanoz suyu öneriliyor.
Gribe ise, bir bardak kızılcık suyu yahut elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu iyi geliyor.
Havuç ve lahana suyunun karıştırılması sakinleştirici etki yapıyor.
Eğlence Ve Paylaşımın Mekânı Oulcay.CoM
« : 20 Ocak 2008, 14:55:04 »

apua
Acemi Üye
*

Karma 100
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2008, 05:18:29 »

öğrenciyim be bulsam yerim. öğrenciye vitamin sorulmaz bira sorulur Kahkaha ucuz meyve sebze varsa yerşm yoksa sağlık olsun ama yemedende sağlık olmuyo.. alla alla ne diyorum ben Kahkaha anlamadım yazdıkalrımdan hiç bi şey hadi ben kacar bye Üzgün
didaMm
Genel Moderatör
*

Karma 491
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2008, 23:23:40 »

bira daha sağlıklı demi:@:D neyse koray paylaşım için tşkler çok faydalı bunlar:D  tşkler:D

'    Umudu Kestim...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

| Wap | Wap Forum | Rss |
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.034 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu